Natuurlijk-Helen

 

HeartMath Traject 

 

Bij HeartMath coaching werken we aan het vergroten van veerkracht.  

Dit programma is bedoeld voor iedereen die graag professioneel begeleid wil worden met een wetenschappelijk onderbouwde methode en is geschikt voor iedere doelgroep. Voor mensen die veel aan hun hoofd hebben, grote druk van buiten ervaren, niet goed kunnen slapen en zich vaak gespannen, gejaagd en geïrriteerd of vermoeid voelen. Met het Werken aan veerkracht programma leer je beter om te gaan met hoge (werk) druk, stress, en alle daagse dingen.

In een individueel coachingstraject gericht op het ontwikkelen van verschillende vaardigheden krijg je meer inzicht in je stressbronnen en energielekken en de lichamelijke en psychische effecten daarvan. Deze effecten worden onder meer zichtbaar gemaakt met de EmWave Pro. Met de EmWave Pro kan je niet alleen zien wat de invloed van stress is op je hartritme, maar leer je ook technieken waarmee je die invloed kan laten afnemen. 

Hoe ziet het HeartMath traject eruit?

De opbouw van het programma bestaat uit 7 sessies van 1 tot anderhalf uur, verspreid over 2 tot 3 maanden. Voorafgaand aan de sessies vul je een online vragenlijst in. De ingevulde vragenlijst geeft een beeld van je dagelijkse stemming, houding en stressgerelateerde klachten. Bij aanvang van het traject ontvang je een gestructureerd en overzichtelijk werkboek. In de eerste twee gesprekken wordt duidelijk waar je jouw energie verspeelt en wat daarvan de gevolgen zijn voor je veerkracht, maar je gaat ook zien wat juist energie geeft en hoe veerkrachtig je dan bent.

Van inzicht naar uitzicht!

Je krijgt dus meer inzicht in de manier waarop jij met jouw energie omgaat. Met dit inzicht en de technieken uit de lessen 3 tot en met 6 kan je verbeteringen aanbrengen in je energie-huishouding. In de zevende en laatste sessie maken we samen een persoonlijk actieplan. Dit actieplan zorgt er voor dat je het geleerde goed verankerd in jouw dagelijks leven.

Wat levert het op?

Wanneer je de aangeleerde technieken dagelijks oefent, zal je ervaren dat door het toepassen van deze technieken de fysiologie van je lichaam bij stressvolle situaties verandert. Automatische stressreacties worden sneller herkend en je gaat steeds vaker inzien dat er verschillende manieren zijn waarop je kunt reageren. De technieken die je gaat leren met behulp van de Inner Balance zullen je helpen weer sneller in balans te komen. Je zult je fitter en vitaler voelen! Na het traject heb je meer grip op je emoties en kan je alle technieken uit het werkboek zowel met als zonder apparatuur altijd, overal en direct toe passen in het moment zelf.

De prijs van het HeartMath traject is inclusief een Inner Balance Bluetooth trainer en het werkboek werken aan veerkracht.


Voordelen:

·        direct toepasbaar op het moment dat stress ervaren wordt

·        zelfstandig stress onder controle krijgen

·        herkennen van eigen kracht.

·        positieve werking op gezondheid en welbevinden

 

Terug naar HeartMath