Natuurlijk-Helen

visie op ziekte en genezing

Als hoog sensitief persoon, ook wel HSP genoemd, en verbonden met de kennis en ervaring van mijn opleiding, beschik ik over specifieke kwaliteiten waarmee ik volwassenen en kinderen begeleid in hun proces van natuurlijk helen. Daarbij maak ik gebruik van de mogelijkheden en middelen die er van nature aanwezig zijn om te kunnen genezen, zowel mentaal alsook lichamelijk, omdat de geestelijke en de lichamelijke gesteldheid onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Ik kijk niet alleen naar jouw symptomen, maar ik ga ook naar de oorsprong van de problemen op zoek. Hoe en wanneer ben je ziek geworden of (emotioneel) uit balans geraakt?

Ieder mens is uniek,dus als twee mensen dezelfde klachten hebben kunnen de klachten een geheel andere oorzaak hebben. Daarom verdient ook ieder mens een op de eigen unieke persoonlijkheid afgestemde behandeling. Ik zoek samen met jou naar de oorzaak en pak deze aan, waardoor de symptomen kunnen verdwijnen. Om dit te kunnen realiseren maak ik gebruik van diverse behandelmethoden en natuurlijke middelen.


 
Naar de positieve essentie

Het leven en dus ook wijzelf bestaan uit dualiteit, uit positieve of lichte en uit negatieve of donkere kanten. Dit leidt vaak tot spanningen, conflicten en scheefgroei binnen onszelf en in verhouding tot andere mensen en tot onze omgeving. Ik help jou jezelf (opnieuw) met jouw lichte kanten, met jouw positieve essentie te verbinden, zodat je jezelf kan accepteren en in staat bent jouw moeilijkheden op te lossen en rust vindt.

We staan niet alleen in de wereld, maar we zijn allemaal omringd door een netwerk van begeleidende omstandigheden en energetische processen die ons denken, voelen en doen beïnvloeden. Vaak gebeurt dat voor ons onbewust. Gevoelige mensen hebben er van nature (meer) weet van. Ik help je bewust te worden van dit netwerk, het op te merken en het te ervaren als positieve ondersteuning van jouw eigen ontwikkelingen op jouw eigen levensweg.

Hierdoor zal je de ‘rode draad’ die door jouw leven heen loopt ontdekken. Je zal steeds zelfbewuster worden en je krijgt meer inzicht in je leven en de betekenis daarvan. Dat zal jouw beleving van het leven mooier en makkelijker maken, waardoor je elke dag weer kan zien als een geschenk om te kunnen groeien en genieten!